Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Казус: Депутатите не знаят кой е управляващ и кой е опозиция

Политика

Казус: Депутатите не знаят кой е управляващ и кой е опозиция

Казус: Депутатите не знаят кой е управляващ и кой е опозиция - Tribune.bg

Интересен казус затрудни депутатите в комисията по бюджет и финанси. Оказа се, че не знаят кой е опозиция и кой се смята за част от управляващите. Това стана по време на обсъждането за подкомисията за Контрол върху управлението на публичните средства.

Йордан Цонев от ДПС подчерта, че дългогодишна практика е подкомисията да се оглавява от опозицията, което се оказа трудно за депутатите да се определят кой от кои е. Георги Кадиев, който отново е в редиците на БСП заяви, че за опозиция може да се възприемат ДПС и ГЕРБ, с които никой не иска да води разговори за правителство.  Зайкова репликира, че е ясно, че ИТН няма да управляващи и не вижда проблем и те да оглавяват подкомисията.   

Все пак до гласуване се стигна, за членове на подкомисията бяха избрани Теменужка Петкова от ГЕРБ, от ДБ Георги Ганев, ДПС ще бъде представена от Тодор Чобанов, ИБНИ от Мария Капон, а за председател на комисията избраха Георги Кадиев. Самият той подчерта, че ако случайно третият мандат отиде в БСП и те съставят правителство, то той ще се оттегли.  

Друг интересен казус се появи по време на комисията, а именно дали да изслушват служебният финансов министър Асен Василев за актуализацията на бюджета. Димитър Главчев от ГЕРБ припомни, че когато се говори за актуализация трябва да се вземе предвид и факта, че един от министрите е с неизяснен статут, който е пряко свързан с процедурата. Румен Гечев се съгласи от правна гледна точка и предложи, че ако не може икономическият министър, то тогава неговия заместник може да го преподпише.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати