Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите облекчиха режима за регистрация на обектите за снабдяване с горива

Политика

Депутатите облекчиха режима за регистрация на обектите за снабдяване с горива

Депутатите облекчиха режима за регистрация на обектите за снабдяване с горива - Tribune.bg
Снимка:

БСП възрази, че промените се внасят от „Обединени патриоти“, а не от Министерския съвет

Депутатите приеха на първо четене законови промени, с които се облекчава режима на регистрация на обектите за снабдяване на горива. Промените са внесени от „Обединени патриоти“ и са заложени в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

С новите текстове юридическите лица, занимаващи се с превоз на територията на България и в Общността, ще могат да регистрират вътрешни обекти. Според вносителите промените ще доведат до облекчаване на режима за регистрация на обектите за снабдяване на горива, без да се създава риск от увеличаване на сивия сектор.

„Премиерът не знае ли, че багерите и тракторите няма къде да зареждат, или ходи само да се снима с тях“, попита заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски като настоя, че Министерският съвет, а не „Обединени патриоти“ следва да е вносител на промените.

„Темата е защо премиерът го няма да каже, че браншът няма къде да зарежда и използва „Обединени патриоти“ да внася тези закони. Това е темата, защото ви е страх да си изкарате премиера, който от сряда до събота се снима с тези багеристи. Нали все ги пита: „Как е, работите ли?“, попита социалистът.

Народният представител от ВМРО Юлиян Ангелов остро възрази, че с позицията си социалистите се опитват да ограничат правото на всеки народен представител да внася законопроекти.

„Тези промени касаят над 1000 български фирми, които основно се занимават с транспортна дейност. До момента те не получиха възможност да регистрират своите вътрешни обекти, където да зареждат транспортните си средства. Тези над 1000 български фирми не могат да обезпечават техниката си с гориво. Транспортният бранш е голям и много важен за българската икономика. Всички знаем как този бранш беше ударен от европейските бюрократи чрез Пакет „Мобилност“. Затова искаме да дадем възможност за тази част от бизнеса да работи и да не е в сивия сектор", подчерта Ангелов.  

Колегата му Александър Сиди обясни, че левицата постъпва с конкретния законопроект „на инат“. Той посочи, че депутатите в зала могат да променят точка първа от Конституцията и отново БСП да управлява завинаги в страната, но социалистите пак ще гласуват предизборно против.

„По логиката на БСП всички законопроекти трябва да се внасят от Министерския съвет, а 240 народни представители трябва да ги гласуват автоматично едва ли не“, възмути се и народният представител от НФСБ Христиан Митев.

„Няма как да възприемаме народните представители като машинки за гласуване. По вашата логика всички законопроекти трябва да се внасят от Министерския съвет и тук 240 народни представители трябва да ги гласуват автоматично едва ли не", възрази Митев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати