Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите обсъждат максимална годишна субсидия за партиите от 6 млн. лева

Политика

Депутатите обсъждат максимална годишна субсидия за партиите от 6 млн. лева

Депутатите обсъждат максимална годишна субсидия за партиите от 6 млн. лева - Tribune.bg
Снимка:

НС ще разгледа и промени в Закона за опазване на околната среда

В програмата на Народното събрание за тази седмица е включено първо четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за политическите партии с вносител Валери Симеонов и група народни представители. В законопроекта е заложен таван на държавната субсидия за партиите. Коалиционният партньор на ГЕРБ предлага максималният ѝ размер да е 6 млн. лв. годишно. Така само две формации биха получили максималния размер на субсидията – БСП и ГЕРБ. Само тези две партии получиха над 750 000 гласа на последните парламентарни избори.

Обединени патриоти предлагат да бъде позволено финансиране на партиите само от физически лица, извършването на услуги към партиите с личен труд, лични дарения и предоставянето на помещения.

За да се избегне зависимостта на партиите от икономически субекти от Обединени патриоти предлагат още максималният размер на дарение за партиите от физическо лице да бъде 10 000 лв. на година.

Народните представители се очаква да гласуват на първо четене и промени в Закона за опазване на околната среда, който предвижда задължителна Оценка за въздействието върху околната среда/ОВОС/ за всички инвестиционни проекти за изгаряне на отпадъци до 100 т. на денонощие. На ОВОС ще подлежат и всички експериментални инсталации за тази цел.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати