Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите обсъждат промени в Закона за опазване на околната среда

Политика

Депутатите обсъждат промени в Закона за опазване на околната среда

Депутатите обсъждат промени в Закона за опазване на околната среда - Tribune.bg
Снимка:

Народното събрание ще разисква на първо четене промените в Закона за опазване на околната среда, внесени от ГЕРБ. Те предвиждат задължителна процедура за оценка на въздействието върху околната среда при изгаряне на отпадъци, независимо от техния вид и обем, съобщава БНР.

Целта на законопроекта е да се увеличи превантивният контрол върху изгарянето на отпадъци. Сега законът предвижда задължителна процедура по ОВОС само за инсталации, които горят над 100 тона на ден. С новите промени, независимо от обема и вида на отпадъка, за всяко инвестиционно намерение – за изграждане, за разширение или допълнение на инсталация, ще се изисква задължителна оценка за въздействие върху околната среда. Такава процедура ще се изисква и в случаите на експериментално изгаряне.

В дневния ред на парламента е и първо четене на измененията в Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, внесени от ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Те предвиждат осигуряване на видео наблюдение при стриктно осигуряване на пропускателен режим на стадионите. Заложено е и създаване на областни комисии с представители на спортното ведомство и МВР, които да издават разрешения за ползване на стадиони, след покрити изисквания за обезпечаване на сигурност и безопасност.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети НС

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати