Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите обсъждат създаването на „Държавна петролна компания“

Политика

Депутатите обсъждат създаването на „Държавна петролна компания“

Депутатите обсъждат създаването на Държавна петролна компания - Tribune.bg
Снимка:

Идеята е на Министерски съвет и минава през промени в Закона за държавния резерв и военновременните запаси

На последното за седмицата пленарно заседание парламентът ще обсъжда създаването на „Държавна петролна компания“ и изграждането на верига държавни бензиностанции.

Идеята е на Министерски съвет и минава през промени в Закона за държавния резерв и военновременните запаси, които депутатите ще обсъдят на първо четене.

Засега се предвижда създаването на около 100 бензиностанции, които ще бъдат разположени върху земя, която е публична собственост – държавна или общинска, а за изграждането им няма да бъдат използвани пари от държавния бюджет, а привлечен капитал. Обектите за зареждане ще бъде съсредоточени на места, където други участници нямат интерес или където има няколко обекти със сходни или еднакви цени на горивото.

С изграждането на данъчните складове, които ще бъдат в управление на държавното предприятие, съответно на бензиностанции, ще се гарантира пряката връзка данъчен склад – краен разпространител на горива, което от своя страна ще гарантира прозрачност и възможно най-ниска цена за потребителя, надяват се вносителите.

Министърът на икономиката Емил Караниколов обяви, че държавата обмисля и изграждане на инфраструктура за зареждане на електрически автомобили.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети НС, първо четене

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати