Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите от Атака със законопроект за отмяна на Закона за социалните услуги

Политика

Депутатите от Атака със законопроект за отмяна на Закона за социалните услуги

Депутатите от Атака със законопроект за отмяна на Закона за социалните услуги - Tribune.bg

Цялата философия на закона е грешна, настояват от партията

Отмяна на Закона за социалните услуги, искат депутатите от „Атака“, обявиха те на брифинг в парламента. Народните представители Десислав Чуколов и Павел Шопов обявиха, че законопроектът е внесен в парламента. Действията им са втори опит на „Атака“ да отмени социалния закон. В края на миналата година депутатите от партията на Сидеров внесоха същото предложение, но то бе отхвърлено.

„Тогава бе отложено влизането в сила на Закона за социалните услуги до 1 юли тази година. Междувременно бе поет ангажиментът от министър Сачева и заместник-министър Султанка Петрова, която се занимава с тази тема. Обещанието беше, че ще се промени този закон и ще бъде подложен на широко обществено обсъждане. Това не беше направено“, посочи Десислав Чуколов.

По думите му цялата философия на закона е грешна.

„С този закон държавата дава на ишлеме грижата за българските граждани на частни организации и НПО. За нас социалната сигурност е и национална сигурност. Не може това да се дава на фирми и организации, чиято основна дейност е печалбата“, подчерта Чуколов. 

„Не беше чут гласът на Българската Православна църква, която излезе с позиция против този закон и за нас това е водещо. Не бяха чути нашите аргументи. Както винаги беше отложен проблема, но след половин година нищо не се случи“, отбеляза Чуколов. По думите му недоволството срещу Закона за социалните услуги отново набира сила. 

„Някой да ти влезе в къщата и да ти каже как да възпитаваш детето си. По чужда преценка да се каже ти ли ще гледаш това дете. Ако дейността на БНБ я дадем на частни фирми, както в САЩ... Ако наемем частни фирми да охраняват границите... Не бива държавата да абдикира и от този сектор. Държавата трябва да бъде на мястото си“, категоричен е народният представител от Атака.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати