Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите отхвърлиха предложението на БСП за изслушване на премиера

Политика

Депутатите отхвърлиха предложението на БСП за изслушване на премиера

Депутатите отхвърлиха предложението на БСП за изслушване на премиера - Tribune.bg
Снимка:

Социалистите искат яснота за водните проблеми, посочени от екоминистъра

Депутатите отхвърлиха предложението на социалистите министър-председателят Бойко Борисов да бъде изслушан  за водните проблеми, представени в петък от министъра на околната среда и водите Емил Димитров в пленарна зала.

Манол Генов от левицата настоя парламентът да получи официални данни за казуса около водата в Бургаско.

„Заплахата от водна криза се оказа истински политически водевил“, коментира социалистът Манол Генов. Той припомни на колегите си в зала, че след тревожните сигнали за водни проблеми у нас през следващата година и опитът на БСП да повика премиера в парламента пред депутатите все пак са дошли министри от кабинета, които са се опитали да опровергаят колегата си екоминистър.

„Съчувстваме на министъра на екологията. В това управление, дори и да искаш да работиш, има много хора, които ти пречат“, каза още той и попита: „Как изведнъж в петък имаше водна криза, а след няколко часа се оказа, че в Бургаско има вода за 50 години напред?“, коментира Генов.

След спешна среща при премиера в петък екоминистърът заяви, че водна криза няма да има. Колегите му министрите на земеделието и на регионалното развитие отрекоха пред депутатите да има напрежение в работата им с министър Емил Димитров.

В крайна сметка това стана повод мнозинството да отхвърли предложението на левицата. Само 55 народни представители го подкрепиха, 95 бяха „против“, а 10 гласуваха „въздържал се“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати