Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите отхвърлиха предложението за изслушване на премиера за ваксините

Политика

Депутатите отхвърлиха предложението за изслушване на премиера за ваксините

Депутатите отхвърлиха предложението за изслушване на премиера за ваксините - Tribune.bg
Снимка:

Д-р Дариткова се противопостави на „обсебеността" на Корнелия Нинова да види премиера Борисов

Депутатите отхвърлиха предложението за изслушване на премиера Бойко Борисов за ваксините. В началото на днешното пленарно заседание председателката на парламента Цвета Караянчева го внесе като допълнителна точка в дневния ред.

След като само 51 народни представители подкрепиха предложението, БСП възразиха срещу решението и лидерът на партията Корнелия Нинова обяви в декларация, че „министър-председателят иска да ползва парламента като индулгенция за купуването на ваксини срещу COVID-19“.

"Отказващ да поеме отговорността за последиците от кризата, иска от нас народните представители да му подпишем празен чек и да ни ползва като индулгенция за това, което предстои - купуването на ваксини и ваксинирането срещу Ковид. Ние искаме да гласуваме информирано, аргументирано и с грижа за хората. Защо искахме министър-председателят да дойде? Не здравният, не ни го пращайте. Няма нужда от него. Министър-председателят е единственият, който знае за същността, последователността, обсъжданите решения и вземаните решения в ЕК", подчерта соцлидерката. Корнелия Нинова уточни, че българското общество е разделено по темата за ваксините, като единственият начин да се даде спокойствие на хората е да се гарантира информираност и прозрачност.

В отговор председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова поиска от председателят на Народното събрание да не допуска грубо погазване на правилника за работа на институцията.

„Моля ви да не допускате и внушения, които за съжаление наистина имат като последствие - разделение на българското общество. Ние не можем да въздействаме на институцията, която е срещу парламента, която също внушава страх и разделение", обърна се към Цвета Караянчева д-р Дариткова. Тя призова политиците от лявата част на залата да са отговорни пред епидемичната ситуация, да са единни и да не внушават страх. В коментар на декларацията на Корнелия Нинова относно изслушването на министър-председателя за ваксините д-р Дариткова подчерта, че „обсебеността на Корнелия Нинова в желанието ѝ да види министър-председателя в парламента може да бъде обект на дълго психологическо изследване“.

"Не мога да допусна, че вашите народни представители не са ви представили вчера цялата информация, която беше дадена на Комисията по здравеопазването. Не мога да допусна, че вие очаквате министър-председателят да представи контраиндикациите за ваксинопрофилактика срещу ковид“, завърши д-р Дариткова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Надблюдател Колко трябва да си задръстен, че при дебат за ваксините нямало нужда от "здравния министър"? Тази селянка наистина е "обсебена"!
03.12.2020 12:38 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети