Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите отхвърлиха свиването на персонала на малките пощенски клонове

Политика

Депутатите отхвърлиха свиването на персонала на малките пощенски клонове

Депутатите отхвърлиха свиването на персонала на малките пощенски клонове - Tribune.bg
Снимка:

Закриването на пощенските станции се отлага за 2026 г.

Народното събрание отхвърли редакционни поправки в параграф 24 на Закона за пощенските услуги. Така пощите в малките населени места с под 800 жители ще продължат да поддържат целодневна станция, персонал и разходи.

Срещу поправката се обяви бившият кмет на Смолян, а сега народен представител от Левицата Дора Янкова. „Държавата трябва да погледне с двете очи. Да не се пипат пощенските клонове, това не е полезно“, каза тя. На призива към колегите ѝ от управляващата коалиция за помощ се отзоваха представители на „Обединени патриоти“. Павел Шопов от „Атака“ заяви:„Тук не става въпрос дали са ефективни и дали печелят. В бранша поникнаха много фирми, печалбите са високи и искат нишата да бъде опразнена“, заяви Павел Шопов.

Оказа се, че първото работно място на Емил Димитров-Ревизоро от НФСБ е било в „Български пощи“. Той също защити бившите си колеги. „Те са единствената връзка на българското население със света. Това е социална дейност, да видим колко ще струва и да не я закриваме“, категоричен бе народният представител.

Председателят на парламентарната транспортна комисия Халил Летифов запозна депутатите, че има уверението на министъра на транспорта Росен Желязков, че няма да се закриват пощенски клонове.

От своя страна народният представител от ГЕРБ Светослав Иванов подчерта, че и сега ръководството на „Български пощи“ може да оптимизира дейността си по свое усмотрение.

С 99 гласа „за“, 25 – „против“ и 50 – „въздържали се“ народните представители отхвърлиха предлаганите текстове на параграф 24 на Закона за пощенските услуги, които предвиждаха пощенски клон да се отваря в населени места с 800 до 15 000 жители, а два клона – при над 15 000 жители.

В момента "Български пощи" имат мрежа от 2979 броя пощенски станции в страната, от които 638 са в големите градове. През 2026г. предстои нов търг за предоставянето на уникалната пощенска услуга на територията на страната.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Етикети пощи, парламент

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети