Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите пак си отложиха зелените сертификати

Политика

Депутатите пак си отложиха зелените сертификати

Депутатите пак си отложиха зелените сертификати - Tribune.bg
Снимка:

В началото на пленарното заседание днес председателят на парламента Никола Минчев обяви, че предвидената за гласуване днес точка трета - Проект на решение за приемане на Условия за достъп до сградите на Народното събрание в условията на извънредна епидемична обстановка, ще отпадне от дневния ред на парламента. По думите му това е било решено на председателския съвет по-рано днес, тъй като са необходими корекции на проекта на решение за въвеждане на зелен сертификат в Народното събрание и предстои допълнително обсъждане по време на парламентарните комисии преди да се гласува в пленарна зала.

Условията за влизане или не със зелен сертификат в сградите на парламента станаха обект на спорове сред депутатите още през миналата година.

205 народни представители в зала се регистрираха за началото на днешната пленарна сесия. Двама депутати се регистрираха онлайн заради карантина. По традиция новата сесия на 47-ото Народно събрание започна с химна на Република България и химна на Европейския съюз.

Депутатите ще разгледат проекторешение за освобождаване и избиране на секретар на 47-ото Народно събрание. От ГЕРБ-СДС предлагат Стефан Шилев да бъде освободен от поста и на негово място да бъде избран Стефан Апостолов.

Парламентът ще продължи и обсъждането на предложението на „Възраждане“ за създаване на Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства относно въведените на територията на Република България противоепидемични мерки срещу COVID-19.

В четвъртък парламентът ще изслуша министъра на енергетиката относно забавянето на изграждането на интерконектора България - Гърция. След това същия ден е предвидено изслушване на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков относно постъпилите сигнали в МВР, възложените проверки и резултатите от тях, свързани с установяването на нарушения при разкриването на подвижни избирателни секции за изборите за народни представители, проведени на 11 юли м.г. и изборите за президент и вицепрезидент, и за народни представители, проведени на 14 ноември 2021 г.

В петък от 9.00 часа е предвиден блицконтрол на министър-председателя и вицепремиерите по актуални въпроси от народните представители, а от 11.00 часа - редовен парламентарен контрол с участието и на министрите от кабинета.

Тома Биков от ГЕРБ се възмути от предложената програма. По думите му това ще е поредната пропиляна седмица, тъй като няма нито едно важно решение на кризите в страната.

„Предлагате ни едно нищо. Единственото смислено, което ние предложихме е компесаторните механизми, но вие ги отхвърлихте. Вместо това ще изслушваме Бойко Рашков за изборите които минаха вече, вие спечелихте, промяната спечели и чакаме да я видим. Вместо това обаче не внасяте нищо“, възмути се Биков.

Той припомни, че ако коалиционните партии нямат какво да предложат, то имат министри и то едно от най-раздутото правителство. Така всеки министър може да направи предложения и да ги внесе в Народното събрание, за да се обсъдят.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети