Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите отложиха наредбата за горивата с още три месеца

Политика

Депутатите отложиха наредбата за горивата с още три месеца

Депутатите отложиха наредбата за горивата с още три месеца - Tribune.bg
Снимка:

Предложението е на Валери Симеонов

Депутатите отложиха действието на наредбата по Закона за горивата с още три месеца. Тя трябваше да влезе в сила от 27 октомври.

Предложението направи лидерът на НФСБ Валери Симеонов, а парламентът го прие като гласува промени в преходните и заключителните разпоредби на Закона за тютюна и тютюневите издалия.

По този повод народният представител Емил Димитров – Ревизоро предупреди, че дребните търговци и превозвачи на горива продължават да отказват да се регистрират по сега действащите изисквания. За много от тях това е безплатно, напомни Ревизоро и се възмути, че на протестите тези условия се коментират като непосилни. И днес представители на малките бензиностанции протестираха мълчаливо  пред парламента, с което потвърдиха стачната си готовност.

„От 15 000 потенциални обекта, които подлежат на регистрация по Закона за горивата, са се регистрирали едва 260 до момента. Отговорът е, че трябват още три месеца. Те никога няма да се регистрират“, безпокои се Емил Димитров-Ревизоро, който е председател на парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции. По думите му поредното отлагане ще доведе до резултата, че всички нерегистрирани търговци на горива ще си останат такива, а това няма да позволи те да бъдат контролирани.

Като вносител на поправката за отлагане на наредбата с три месеца Валери Симеонов обясни, че Министерството на икономиката вече е изготвило законови промени, по които има консенсус.

„Промените трябва да бъдат приети днес на Министерски съвет, но поради това, че излизаме в отпуск, няма да има възможност да се приемат. Това е причината да искаме днес отлагане с три месеца на наредбата“, разясни на колегите си лидерът на НФСБ.

От гласувалите в зала 86 народни представители, 80 подкрепиха отлагането на срока на действие на наредбата по Закона за горивата с три месеца, един беше против, а петима се въздържаха.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети НС, Наредба

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети