Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Втори ден скандали в НС, депутатите продължават да не знаят какво е одобрено, прекратиха заседанието (ВИДЕО)

Политика

Втори ден скандали в НС, депутатите продължават да не знаят какво е одобрено, прекратиха заседанието (ВИДЕО)

Страстите в парламента отново се разгорещиха, след като председателят на бюджетна комисия Любомир Каримански поиска отмяна на заседанието, за да може бюджетна комисия да се събере и да обсъди бюджета на ДОО, който от вчера се обсъжда в Народното събрание.

„Колко комисии ви трябват, за да излъжете българските пенсионери. Два пъти, че и три пъти гласуваме едно и също. Края на този парламент е дошъл, никой няма да ви прости и лъжата и лицемерието към българските пенсионери, ако промените това, което приехме вчера. Не променяйте срокове, защото всички ние носим отговорност“, обяви Георги Свиленски от БСП.

Малко преди него Мая Манолова, която бе изгонена от протестиращите пред парламента се опита да обясни, че имало протестиращи и поиска в Народното събрание да дойде служебният министър на туризма и да каже как се подкрепя бранша.

Свиленски припомни, че след бюджета на ДОО трябва да се разгледа този на НЗО, а след това и другия.

„Какво става тук да си дадем сметка. Преди малко излезе Каримански с един лист, че иска трети път да гласуваме, това което два пъти гласуваме, на въпрос кои сте вие, той поиска почивка, пи кафе с някакви хора от бюджетна комисия, днес иска извънредно заседание. Изведнъж се появи някаква дата 24 декември за актуализация на бюджета, вчера приехми 1 октомври. Това което се случва днес в парламента е, че тока ви тресе. Има един начин, просто извадете телта от контакта. В момента правим първата крачка към финансова криза на държавата, вие сте виновни и Румен Радев, който може да внесе всички антикризисни мерки на парвителство без парламент, ако имаме президент мъж – нямаме такъв, обяви Тома Биков от ГЕРБ.

След предложение на Йордан Цонев от ДПС заседанието бе прекратено, за да може да се събере бюджетна комисия и да решат какво всъщност ще правят.   


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още