Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите отново в спор за втората партида от изтребители F-16

Политика

Депутатите отново в спор за втората партида от изтребители F-16

Депутатите отново в спор за втората партида от изтребители F-16 - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите започнаха споровете още в първата точка от днешното заседание затова дали страната ни да закупи втора партида от изтребители F-16. Против се обявиха БСП и „Въздраждане“. 

„Сагата с този унизителен договор продължава с втория етап, изпълняваме всички условия на производителя, плащаме си редовно милиарди, но не получаваме нищо. Тази цена - 1,6 млрд. лв. е прогнозна, тя може да достигне до 3,5 млрд., дори да стигне до 100 млрд. Тези цени са прогнозни и населението ще страда, защото производителят може да промени дължимата сума, когато поиска”, коментира Румен Гечев от БСП.

„Никакви резервни части, никакво обслужване. Не са предвидени и клаузи за обезщетяване на потребителя, ако със самолетите настъпят някакви проблеми. От икономическа, политическа и логическа гледна точка ще бъде национално предателство, ако се съгласим с този законопроект”, коментира още той.

Николай Дренчев от „Възраждане“ съобщи, че партията няма да подкрепи договора за нови самолети F-16. „Това е една обидна сделка за България, от икономическа, финансова и от гледна точка на националното достойнство”, заяви Дренчев.

На противоположната позиция останаха ГЕРБ и ДБ. „Тази реторика е достойна за правителството на Жан Виденов, в което Гечев беше министър, но не е достойно за една социалистическа партия в рамките на съюзите, в които членуваме”, коментира Атанас Славов от ДБ.

„Надявам се БСП някога да го осъзнаят, че пари за отбрана на една страна винаги са необходими, особено сега като има война в близост до нас”, подчерта Христо Гаджев от ГЕРБ.

От ПП също участваха в разискванията по точката, но преплетоха по особен начин бойните самолети с хартиената бюлетина, като във всящо свое изказване наблягаха на това, че предстои да бъде премахнато машинното гласуване, както от партията на Кирил Петков прочитат въвеждането на смесено гласуване.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати