Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите приеха да се върне смесеното гласуване (ВИДЕО)

Политика

Депутатите приеха да се върне смесеното гласуване (ВИДЕО)

Депутатите приеха да се върне смесеното гласуване (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

След няколко дневни дебати и обвинения в предлагане на кодове, депутатите приеха да се върне смесеното гласуване. Така на следващите избори всеки един български гражданин ще има възможност да избира дали да упражни правото си на вот с бюлетина или с машина.

Припомняме, че до това се стигна след искане на БСП, които обявиха, че много техни избиратели са поискали да се върне смесеното гласуване. Социалистите обаче са били изключително изненадани от енергията и съпротивата от страна на ПП да се върне смесеното гласуване. Георги Свиленски дори разкри, че Кирил Петков е предлагал на социалистите да им даде кодовете от машините, ако те оттеглят Законопроекта си.

От „Промяната“ се възмутиха, че нямало достатъчно време за дебати и те не могли да си кажат аргументите за изцяло машинно гласуване. Председателстващият Росен Желязков припомни, че дебатът по тази тема е продължил часове наред и след искането на БСП да се прекратят дебатите, а залата е приела, то не може да се продължи с изказванията по дадения параграф.

Преди гласуването Кирил Петков избухна от трибуната, удряйки по банката, че се ограничавал гласа на опозицията и с приемането на хартиената бюлетина ще се крадат данъците на хората. Съпредседателят на ПП заплаши за пореден път с протести, а от „Възржадане“ припомниха, как техните симпатизанти са били мачкани от кордон униформени инсталирани от управляващите „Продължаваме промяната“, а след това Никола Минчев е сложил и метални решетки на втратите на парламента. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати