Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите приеха промени в Закона за чужденците в Република България на първо четене

Политика

Депутатите приеха промени в Закона за чужденците в Република България на първо четене

Депутатите приеха промени в Закона за чужденците в Република България на първо четене - Tribune.bg
Снимка:

Валери Симеонов се забърка в пореден сексистки скандал по време на дебатите

Депутатите приеха промени в Закона за чужденците в Република България на първо четене. Те разгледаха два законопроекта.

Законопроектът на Министерския съвет предлага единна процедура за кандидатстване на граждани на трети държави за единно разрешение за пребиваване и работа у нас, съобразно директива на Европейския съюз.  

Парламентът отхвърли проекта на Искрен Веселинов и група народни представители, тъй като законодателят прецени, че той дава възможност за по-лесен достъп на чужденците до държавата ни, а визовият режим е задължителен за тях.

С 87 гласа „за“, 4 – „против“ и 12 – „въздържали се“, предложението на Министерския съвет за промени на закона за чужденците в Република България беше прието на първо четене.

По време на дебатите по законопроектите заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов се забърка в пореден сексистки скандал.

Повод за това стана изказване на социалистката Надя Клисурска и отправена реплика към нея от водещия заседанието Валери Симеонов. Депутатът от БСП остро критикува предложенията на управляващите и на „Обединени патриотите“ и обяви, че лявата група няма да подкрепи промените в закона, защото социалистите „гласуват с краката си“. Тя имаше предвид, че червените народни избраници или влизат в зала да подкрепят определени законодателни промени, или излизат, когато не одобряват тези промени. Председателстващият заседанието на парламента, обаче, разтълкува казаното от нея, като неизпълнимо действие за човек.

„Само маймуните могат да гласуват така“, констатира Симеонов. Заради казаното от него червената депутатка Анна Славова се закани да му поиска оставката от името на жените в парламента.

"По никакъв начин не съм се опитал да обидя или унизя уважаваната от мен г-жа Клисурска. Просто обърнах внимание върху изрази, които унижават всички депутати", посочи в отговор Валери Симеонов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети