Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите приемат окончателно промените в Закона за хората с увреждания

Политика

Депутатите приемат окончателно промените в Закона за хората с увреждания

Депутатите приемат окончателно промените в Закона за хората с увреждания - Tribune.bg
Снимка:

Ветото на президента върху текстове от Закона за ДДС влиза в бюджетна комисия на НС

Очаква се на днешното си заседание депутатите да одобрят окончателно промените в Закона за хората с увреждания.

Новите текстове предвиждат освен хората с множествени увреждания към групата на хора със защитена заетост да се включат и тези, които са с психически заболявания и интелектуални затруднения.

Втората и най-важна промяна е свързана с прехвърлянето на помощните технически средства, съоръжения и медицински изделия към Националната здравно-осигурителна каса, като това ще става поетапно през следващата година.

Ветото на президента върху текстове от Закона за ДДС, касаещи промени при оскъпяването на бързите кредити, влиза в Бюджетна комисия.

По предложение на независимия депутат Спас Панчев беше сложен лимит на двойно оскъпяване на главницата при просрочие, но заради острата обществена реакция тази норма беше премахната със Закона за бюджета за догодина.

Правната неяснота, обаче, остана, след като президентът вече беше наложил вето върху текстовете, а то беше обнародвано вчера в "Държавен вестник".

На първо четене бюджетната комисия в парламента ще гласува още и предложението на ГЕРБ от следващата година на ковид ваксините да не се налага ДДС.

Управляващите се ангажираха, че ваксините ще бъдат безплатни и доброволни, а в петък депутати от ГЕРБ предложиха те да бъдат освободени от ДДС.

С промените, които ще се обсъдят относно косвения данък, се предлага и ковид тестовете, свързани с инвитро процедурите, също да са освободени от ДДС.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети