Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите работят още 2 седмици, после се събират на 25 март, за да се разпуснат?

Политика

Депутатите работят още 2 седмици, после се събират на 25 март, за да се разпуснат?

Снимка:

Парламентът няма да се събира по време на предизборната кампания

25 март ще е последният ден на 44-то Народно събрание. Това става ясно от проект на решение, внесен от управляващата партия ГЕРБ.

Депутатите няма да провеждат редовни пленарни заседания в периода от 8 до 24 март. Това е обичайна практика на законодателния орган в последните години. До крайната мярка се стигна заради откровеното превръщане на трибуната на парламента в място за предизборна агитация. Затова преди време бе взето решение по време на кампанията парламентът изобщо да не заседава, а вместо това депутатите да агитират на партийните сбирки и предизборните събития, където е и редно.

За времето, в което парламентът няма да заседава, ще се провежда писмен парламентарен контрол. При необходимост обаче конституцията позволява председателят да свиква народните представители извънредно.

На 25 март, четвъртък, депутатите се събират в пленарната зала за последно, а единствената точка в дневния им ред ще бъде закриване на 44-то Народно събрание.

Предстои проектът на решение да бъде одобрен на първото за тази седмица пленарно заседание в сряда. Има шанс то да срещне сериозен отпор – основно след опозицията.  


Коментари (2)

Коко Туриста Ако бях на мястото на тази, щях да поведа собствена партия. Партия Красота и Прогрес. Щеше да се помни, абревиатурата е силна.
23.02.2021 18:49 / Отговор
. . . Разчитайте от Гей-парада на такива простотии! После като гризнете дървото на изборите, да не се учудвате, трябва вече да сте привикнали!
23.02.2021 19:57

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още