Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите ще решат утре за оттеглянето на Николов, ИТН били притеснени, че насила ще го направят премиер

Политика

Депутатите ще решат утре за оттеглянето на Николов, ИТН били притеснени, че насила ще го направят премиер

Депутатите ще решат утре за оттеглянето на Николов, ИТН били притеснени, че насила ще го направят премиер - Tribune.bg
Снимка:

Народното събрание ще гласува утре решение, с което да излезе от юридически сложния казус с номинацията на Пламен Николов за премиер. Това ще бъде първа точка от работата на парламента в четвъртък.

„Гласуване утре ще има. Трябва да има краен акт на Народното събрание, с който да приключи казуса“, заяви адвокат Николай Хаджигенов след председателския съвет при Ива Митева, в който участва правния съветник на президента проф. Емилия Друмева. 

Трябва да има дебат в пленарната зала - „Актът на президента е краен , оттук нататък топката е при нас. Това е нашият мач, не може да бягаме от отвореност. Този прецедент трябва да бъде решен правилно“, допълни Хаджигенов.

Почти всички са били единни в решението си.

„ИТН сигурно се притесняваха, че парламентът може да гласува против и да не приеме оставката на Пламен Николов и да го направим насила премиер, което е в рамките на забавното, но това е изцяло в тяхната част“. „Как ще направим насила някой премиер, вие сериозно ли? Оказа обаче че го мислят сериозно“, каза Хаджигенов учудено. Все пак са успели да убедят ИТН, че няма да има такъв сценарий. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп