Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите решават окончателно за актуализацията на бюджета (ВИДЕО)

Политика

Депутатите решават окончателно за актуализацията на бюджета (ВИДЕО)

Депутатите решават окончателно за актуализацията на бюджета (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Споровете продължават два дни с приемането на няколко пъти на напълно различни предложения

Трети ден депутатите дебатират по актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване. След два дни скандали и противоречиви гласувания, народните представители трябва да решат дали да увеличат пенсиите и добавката от 120 лв. трябва да вървят ръка за ръка. Това породи множество конфликти.

Заседанието започваше и спираше няколко пъти. Беше свикан председателски съвет, а после и извънредна комисия. На нея беше прието 120 лева добавка за пенсионерите от 1 октомври и 650 майчинство през втората година. По отношение на преизчисляването на пенсиите, депутатите решиха това да стане с коефициент 1,35 и от 25 декември, а не както бяха поискали от БСП преизчисляването да бъде от 1 октомври.

Депутатите от ГЕРБ присъстваха, но не участваха в гласуванията, като заявиха, че ще направят разчетите и ще гласуват в зала.

Пред медиите служебният финансов министър Асен Василев заяви, че ако в пленарна зала се приеме това, което бюджетна комисия прие, ще породи допълнителни разходи 115 милиона.

А председателят на Комисията Любомир Каримански пък реши да използва профила на лидера на ИТН Слави Трифонов, за да обясни в дълга публикация, че 120 лева за пенсионерите е подигравка.

Окончателните текстове предстои да бъдат одобрени на днешното пленарно заседание. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати