Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите решават за мораториума върху действията на Министерския съвет

Политика

Депутатите решават за мораториума върху действията на Министерския съвет

Депутатите решават за мораториума върху действията на Министерския съвет - Tribune.bg
Снимка:

Бюджетната комисия ще обсъди Плана за възстановяване и устойчивост

С решение за ограничаване на действията на кабинета в оставка ще започне пленарното заседание на депутатите в четвъртък.

Проекторешенията са две – на БСП, начело с лидера на партията Корнелия Нинова, и на „Изправи се! Мутри вън!“, обосновано от председателя на групата Мая Манолова.

По същество предложенията целят да ограничат изпълнителната власт да осъществява сделки по концесии, продажбата на държавни и общински болници, както и при назначенията в държавната администрация, регулаторните органи и предприятията с над 50% държавно участие.

В рамките на пленарното заседание депутатите ще обсъдят евентуална отмяна на Великденската си ваканция за 2021 година.

Като точка в дневния ред е заложена и промяна в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, приет от предходния парламент през 2017 г., по който депутатите решиха да работят да изработването и гласуването на нов.

По-късно днес се очаква новата здравна комисия да проведе първото си заседание.

След като депутатите обсъдят прилагането на вътрешните правила за организацията и дейността на Комисията по здравеопазването, приети на 18 май 2017 г., като точка 2 е записано изслушване на министъра на здравеопазването. Проф. Костадин Ангелов ще бъде изслушан във връзка с пандемията от COVID-19.

Предстои и представяне от министъра на здравеопазването на актуалните проблеми в системата на здравеопазването и взаимодействието с Комисията по здравеопазването за разрешаването им. Ще бъдат обсъдени приоритетите в областта на здравеопазването и свързаните с тях предстоящи законодателни инициативи.

Предстои и първото заседание на Комисията по бюджет и финанси.

Очаква се депутатите да приемат вътрешните правила за работа на комисията, определяне числеността и състава на Подкомисията по отчетност на публичния сектор към Комисията.

Следва обсъждане на проекта на Националния план за възстановяване и устойчивост, съгласно Регламента на Европейския парламент и на Съвета от 12 февруари 2021 г. за създаване на Механизъм за възстановяване и устойчивост.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Дундьо Когато не искаш да свършиш една работа - правиш комисия, подкомисия и ....а, за да се провалиш като политик правиш мораториум. Луканов наложи мораториум върху плащането на заемите, които България наследи от БСП след 10.11.1989г., в резултат България изпадна в политическа и икономическа криза, наречена Лукановата зима. Аз съм изживял въпросната зима, дали умно-красивите знаят какво изживяха българите тогава? А, при жанвиденовата зима? Омръзна ми агресивни и алчни "политици" да си правят експерименти на моя гръб. След като "новите" политици в НС искат правителството в оставка да не работи - да съставят ново правителство, вместо да се занимават с комисии и ревизии, които да доведат до ситуация, при която ние, българите, отново да плащаме милиарди неустойки поради тяхната глупост, алчност и липса на професионализъм.
22.04.2021 09:17 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати