Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите решават за нов председател и членове на КЕВР (НА ЖИВО)

Политика

Депутатите решават за нов председател и членове на КЕВР (НА ЖИВО)

Народното събрание обсъжда предложенията за председател и член на Комисията за енергийно и водно регулиране.

За председател на КЕВР от името на „Продължаваме Промяната“ е предложен Станислав Тодоров, а за член на комисията от "Има такъв народ" предлагат Благой Голубарев.

Росица Кирова от ГЕРБ-СДС предложи кандидатите да направят кратко представяне от парламентарната трибуна, за да може това да послужи за последвалите парламентарни дискуии. От "Продължаваме промяната" обаче отговориха, че това вече е направено в ресорните комисии, а председателят на парламента Никола Минчев заяви, че двамата кандидати могат да вземат отношение по всяко едно време в рамките на дебатите.

Радомир Чолаков, депутат от ГЕРБ-СДС, подчерта: „Факт е, че двамата кандидати изглеждат много неравностойни. Кандидатът за член, по документи, изглежда има в пъти повече квалификация, от кандидата за председател. Кандидатът за председател твърдят, че има стаж на ръководна длъжност, съгласно изменението в Закона за енергетиката. В биографията му е казано, че в продължение на няколко години в голямо енергийно предприятие е бил мениджър - с това понятие се борави доста широко в Западния свят. Мениджърът в западна компания не е ръководител", коментира Чолаков.

„Това което правите в момента е пълен скандал и е незаконно. Утре ще се вземе решение, ще се обжалва, ще се окаже, че ръководството е избрано незаконно и за всичко това ще плащат българските граждани“, заяви Тома Биков и допълни, че дори представители от управляващото мнозинство са притеснени. Той призова управляващото мнозинство да си оттегли предложението и да направи ново, защото това е незаконно.  

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети