Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите най-накрая решават за влизането в парламента със зелен сертификат

Политика

Депутатите най-накрая решават за влизането в парламента със зелен сертификат

Депутатите най-накрая решават за влизането в парламента със зелен сертификат - Tribune.bg
Снимка:

В момента тече блиц контрол, в който участват премиерът и вицепремиерите от управляващата коалиция

В началото на пленарното заседание днес председателят на Народното събрание Никола Минчев предложи да бъде включено в дневния ред като точка втора - разглеждането и гласуването на достъпа до сградите на Народното събрание при извънредна епидемична обстановка. Предложението беше прието. Народните представители решиха още да заседават до изчерпване на дневния си ред.

Депутатите да ходят на работа със зелен сертификат или с отрицателен тест за COVID-19, прие вчера правната комисия. Подкрепа за решението дойде и от здравната комисия и сега предстои окончателно гласуване в пленарната зала.

Според решението народните избраници ще влизат в парламента след представяне на зелен сертификат, PCR или анитигенен тест, направени съответно не по-рано от 72 или 48 ч. Разходите за тестването на администрацията, депутатите, сътрудниците и дори журналистите, ще се поемат от бюджета на парламента.

Засега е записано, че този режим ще действа от 24 януари

В момента тече блиц контрол, в който участват премиерът и вицепремиерите от управляващата коалиция.

На въпроси на депутати ще отговарят премиерът Кирил Петков, вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов и министрите Надежда Йорданова, Асена Сербезова, Иван Иванов, Николай Събев и Александър Николов.

В програмата е предвиден и редовният парламентарен контрол.

В петък ще заседават и четири комисии – бюджетната, Комисията по правата на човека, Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество и Комисията по образованието и науката.

Бюджетната комисия ще обсъди Законопроект за удължаване до 31 март 2022 г. на действието на разпоредби на Закона за държавния бюджет за 2021 г., Закона за бюджета на ДОО за 2021 г. и Закона за бюджета на НЗОК за 2021 г.

Членове на Комисията по образованието и науката ще отправят актуални въпроси към министър Николай Денков, а точка втора от комисията е първо гласуване на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати