Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите решиха да почиват и на 4 март, събират се извънредно на 8 март

Политика

Депутатите решиха да почиват и на 4 март, събират се извънредно на 8 март

Депутатите решиха да почиват и на 4 март, събират се извънредно на 8 март - Tribune.bg
Снимка:

Да не би причината да са тези въпроси, на които министър Рашков трябва да отговаря в петък, заподозряха от ДПС

Цели 5 почивни дни ще имат депутатите около националния ни празник Трети март. Те гласуваха заседанието на 4 март да отпадне, но за сметка на това ще работят извънредно на 8 март, вторник с дневния ред от петък. Тогава ще бъде и парламентарният контрол, който обичайно е в петък. Това реши парламентът със 131 гласа „за“, 19 „против“ и 3-ма „въздържали се“.

Причината е, че 3 март се пада в четвъртък. Много от депутатите ще се приберат до районите си, за да отбележат там празника, а след това ще трябва да пътуват обратно до столицата за заседанието в петък. След което са в почивка за уикенда.

От ДПС изразиха възмущение от това решение.

„Не може да променяте дневния ред така. Какво е извънредното, че да променяте и отменяте парламентарния контрол, който е фиксиран в правилника“, каза зам.-шефът на ПГ на ДПС Хамид Хамид.

Той заподозря, че в основата са въпросите, които ДПС е внесло към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, които са над 50 на брой.

„Да не би причината да са тези въпроси, на които министър Рашков трябва да отговаря в петък. С това предложение се опитвате да криете министър Рашков. Искате да скриете човека, който по време на две кампании си позволи да влиза в домове на инвалиди. Участвате в пълзящия фашизъм, провеждан по методите на онази държавна сигурност, същите прийоми. Криете лицето, което си позволи да арестува 16-годишен младеж, защото се е присъединил към целия свят в защита на Украйна. От какво се страхувате“, попита той управляващите.

„Отрекохме се от практиката за сливане на празници и почивни дни. Официалният празник е на Трети март, на четвърти всички трябва да сме на работа. Много бързо се изморихте, колеги. Това ли е новата промяна. Това го правеха ГЕРБ, такава ли ви е промяната. Просто сте бета версия“, каза още Хамид.

„Защо за нас да е позволено нещо, което на гражданите не е - те в петък са на работа“, каза от своя страна Станислав Анастасов от ДПС.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

attropo кенефната пияна дамаджана кога ще си подаде оставка?
02.03.2022 15:37 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати