Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите решиха да се ускори процесът за обновяване на военните запаси

Политика

Депутатите решиха да се ускори процесът за обновяване на военните запаси

Депутатите решиха да се ускори процесът за обновяване на военните запаси - Tribune.bg
Снимка:

Със 163 гласа „за" депутатите приеха Решение за ускоряване на процеса по обновяване на ведомствените военновременни запаси на Министерство на отбраната.

„Има ясен договор между министерството на отбраната и ВМЗ и той се изпълнява. Това, което искаме да направим с това решение, е да дадем по – голяма гъвкавост на министъра, за да може той добре да предоговори тези срокове. Къде ще отидат снарядите – ще решат ВМЗ“, това заяви Ивайло Мирчев от ДБ.

„Когато спъвате този процес и това решение вие или сте лобисти на фирмите за утилизация или защитавате руския интерес", подчерта още той.

„Това граничи с национално предателство по отношение на нашата армия, на нашите войски. При опасност ще се окаже, че не можем да им дадем снаряди, с които да се отбраняват. Това, което ни се предлага, е да дадем всичко на Украйна", каза Николай Дренчев от „Възраждане“.

„Ние не сме против процеса на подновяване на боеприпасите, но сме категорично против без изобщо да е ясно дали ВМЗ могат да осигурят такива възможности за възстановяване на тези боеприпаси. Това е едно политическо решение, без експертна стойност", каза и Атанас Зафиров от БСП. Борислав Гуцанов също се включи в дебата.

„Ние от БСП искаме да дойде в зала министърът на отбраната, за да каже какво ще се прави, кое налага тези действия, които граничи с национално предателство, да дойде и икономическият министър, за да каже дали има капацитета страната да произведе това, което се изисква", каза още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети