Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите решиха кога се прекратява производство за предоставяне на закрила на чужденец

Политика

Депутатите решиха кога се прекратява производство за предоставяне на закрила на чужденец

Депутатите решиха кога се прекратява производство за предоставяне на закрила на чужденец - Tribune.bg
Снимка:

Измененията в Закона за убежището и бежанците бяха приети на второ четене

Депутатите решиха кога се прекратява производство за предоставяне на закрила на чужденец, което стана с промени в Закона за убежището и бежанците. Измененията бяха приети на второ четене.

Със законопроекта се отстраняват пропуските в националната система за предоставяне на международна закрила в съответствие с европейското законодателство.

Народните представители решиха, че се  прекратява производство за предоставяне на закрила на чужденец, когато след надеждна покана чужденецът не се яви на интервю в продължение на 30 дни и не посочи обективни причини.

Производството ще се прекратява и когато чужденецът два пъти не може да бъде намерен на разрешения му адрес или друг адрес, посочен от него, както и когато чужденецът промени адресът си, без да уведоми Държавната агенция за бежанците и в срок от 30 дни не посочи обективни причини.

Производството за предоставяне на закрила ще се прекратява и когато, чужденецът получи убежище от президента, оттегли молбата си за международна закрила или при смърт.

Съгласно приетия законопроект непридружен малолетен и непълнолетен, търсещ или получил международна закрила, който се намира на територията на България, се представлява в производството по този закон от адвокат, вписан в регистъра на правна помощ на Националното бюро за правна помощ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети