Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите създадоха Временна комисия за проверка на управлението на ГЕРБ

Политика

Депутатите създадоха Временна комисия за проверка на управлението на ГЕРБ

Депутатите създадоха Временна комисия за проверка на управлението на ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Ще се търсят злоупотреби при разходване на средства от МС и други държавни органи

Парламентът създаде Временна комисия за проверка на управлението на ГЕРБ. Предложението бе на „Изправи се! Мутри вън!", според които  комисията следвало да се казва „Временна комисия за ревизията“, но по искане на ДПС името бе променено като думата „ревизия“ се смени с „проверка“.

Целта на комисията е да установи злоупотреби при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи и държавните предприятия.

Не бе прието предложението на ГЕРБ комисията да бъде постоянна, както и предложението на БСП да се наложи мораториум върху решенията на Министерския съвет в оставка да сключва на договори за концесии и продажба на болници и друга държавна собственост.

Временната комисия се състои от 18 членове по трима от парламентарна група: Дани Каназирева, Тома Биков и Маноил Манев от ГЕРБ, Георги Георгиев, Иван Хиновски и Пламен Абровски от „Има такъв народ", проф. Румен Гечев, Явор Божанков и Пламен Милев от „БСП за България", Йордан Цонев, Сергей Кючуков и Адлен Шефкед от ДПС, Иван Димитров, Борислав Сандов и Калоян Янков от „Демократична България" и Драгомир Ошаков и Андрей Вълчев от „Изправи се! Мутри вън!".

За председател на Временната комисия бе избрана Мая Манолова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети