Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите се заемат с антикорупционното законодателство

Политика

Депутатите се заемат с антикорупционното законодателство

Депутатите се заемат с антикорупционното законодателство - Tribune.bg

Депутатите ще гласуват на първо четене Законопроект за противодействие на корупцията и Законопроект за противодействие на корупцията сред лица, заемащи висши публични длъжности. Това е записано в седмичната програма на парламента, като предстои и първо гласуване на промените в Закона за местните данъци и такси, както и промени в Закона за кадастъра и имотния регистър.

Народните представители ще подложат на първо четене и промени в Закона за предучилищното и училищното образование, също така и промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация. Още няколко законопроекта предстои да бъдат разгледани на първо четене - Законопроект за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за водите и Законопроект за енергията от възобновяеми източници в морските пространства.

Ще бъде ратифициран и Меморандумът за разбирателство за стратегическо партньорство между правителството на Република България и правителството на Обединените арабски емирства, това е предвидено като точка първа за четвъртък, 8 декември 2022 г. Тогава предстои и второто гласуване на промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Трета точка в четвъртък ще бъде изслушването на служебния министър-председател Гълъб Донев във връзка със заявката на Нидерландия и Австрия, че няма да подкрепят България за присъединяването ни към Шенгенското пространство, което води до провал на преговорите за присъединяване и относно плана на правителството за изпълнение на препоръките, отправени от Европейската комисия и заложени в Доклада за върховенството на правото за 2022 г. от 13 юли 2022 г. Предстои и изслушване на директора на НЕЛК Кънчо Райчев за проблемите на хората с увреждания в работата на ТЕЛК и НЕЛК.

Очаква се да бъде изслушан и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков за строителството и напредъка на трансевропейски транспортен коридор IV, в частта му преминаваща през територията на Република България в участъка Видин – Кулата, магистрала „Хемус“ и магистрала „Черно море“.

В петък ще бъде парламентарният контрол.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати