Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите ще гледат промените в Закона за хората с увреждания

Политика

Депутатите ще гледат промените в Закона за хората с увреждания

Снимка:

На първото за седмицата пленарно заседание депутатите ще разгледат промени в Закона за хората с увреждания, предвиждащи заплащането на помощни средства, съоръжения и медицинския изделия да преминат изцяло към Националната здравноосигурителна каса до края 2021 г.. Това ще се осъществява по утвърдени механизми и стандарти за качество, пишат вносителите от Министерски съвет.

С новите разпоредби се разширява кръгът на лицата, обект на защитената заетост, чрез включване на лицата с психични разстройства и интелектуални затруднения. Така се създават възможности тези групи хора да бъдат подкрепени в процеса на трудовата им реализация на пазара на труда.

Ще се осигури и по-дълъг времеви хоризонт за подготовка на институционализирането на Държавната агенция за хората с увреждания към Министерския съвет. В тази връзка до края на 2021 г. ще бъдат предприети всички необходими действия за извършване на обстоен анализ с цел въвеждане на прецизни и ясни регулации, свързани с устройството, дейността и правомощията на новата структура.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още