Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите ще обсъдят ветото на президента върху промените в Закона за МВР

Политика

Депутатите ще обсъдят ветото на президента върху промените в Закона за МВР

Депутатите ще обсъдят ветото на президента върху промените в Закона за МВР - Tribune.bg
Снимка:

Новата дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ ще охранява и лица от държавната администрация

Депутатите ще обсъдят ветото на президента върху промените в Закона за МВР, които предвиждат създаването на нова главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“.

Президентът Радев върна законопроекта за ново обсъждане с основния мотив, че със създаването на новата дирекция за предотвратяване на терористични действия под управлението на вътрешния министър се дублират функции на Националната служба за охрана. Президентът смята още, че няма гаранции за ефективност и ефикасност, а се създава възможност за ограничаване на права и противопоставяне на различни интереси.

При отхвърлянето на ветото в парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност бе подчертано, че основните функции на новата дирекция ще са да задържа или обезврежда особено опасни престъпници или престъпни групи, да охранява служители на държавната администрация, чиито живот е обект на заплаха, както и да опазва обществения ред.

Относно възможността, която се дава с новите разпоредби, подлежащите на охрана лица от държавната администрация да избират сами кой ще ги охранява, държавният глава настоява, че отсъства уредба кой ще понесе отговорност, ако не бъде постигната защитата на охраняваното лице.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати