Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите ще се съберат извънредно заради парите от ПВУ

Политика

Депутатите ще се съберат извънредно заради парите от ПВУ

Депутатите ще се съберат извънредно заради парите от ПВУ - Tribune.bg
Снимка:

Народното събрание ще прекъсне ваканцията си заради предизборната кампания, за да проведе извънредно заседание заради Плана за възстановяване и устойчивост. Не бяха планирани повече заседание на настоящия парламент, който трябва да бъде разпуснат след изборите на 27 октомври. При равни други условия, партиите избягват да се събират непосредствено преди изборите заради риска трибуната на парламента да бъде използвана за предизборна агитация.

Новината, че предстои извънредно заседание, беше съобщена от служебния финансов министър Людмила Петкова, която вече е обсъдила с парламентарно представените партии приемането на две важни решения, за да бъдат спасени парите по второто плащане по ПВУ на стойност 1.2 млрд. евро. Тя говори пред журналисти преди да вземе участие в събитие на Съвета за икономически анализи в Министерския съвет.

Не е ясно кога ще е заседанието, а на сайта на Народното събрание няма информация на този етап.

Трябва да бъде довършено гласуването на проваленото парламентарно заседание преди ваканцията, приключило с ексцесии и изключване на кабели от депутати. Става въпрос за актуализиране на Пътната карта за климатична неутралност на България, както и за одобряване на доклад на министъра на финансите относно изменение на Националния план за възстановяване и устойчивост в Компонент 4 „Нисковъглеродна икономика“ и договаряне по глава REPowerEU.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети