Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите се скараха в открито или закрито заседание да бъде изслушана Теодора Генчовска за РСМ

Политика

Депутатите се скараха в открито или закрито заседание да бъде изслушана Теодора Генчовска за РСМ

Депутатите се скараха в открито или закрито заседание да бъде изслушана Теодора Генчовска за РСМ - Tribune.bg
Снимка:

В момента мнозинството се опитва да затъмни публичното внимание, така че никой в България да не разбере какви договорки е правил Кирил Петков, заяви Десислава Атанасова

Темата за Северна Македония и българското вето върху старта на преговорите й с ЕС влезе в дневния ред на парламента днес.

Точката бе включена извънредно в програмата по настояване на „Има такъв народ“.

117 депутати бяха "за" - от ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане". 108 бяха "против", а 5 се "въздържаха", и те са 1 от ПП, 1 от БСП и 3-ма от ДБ.

Искането на ИТН е да бъде изслушана външната министърка Теодора Генчовска за грамите, които тя има по темата за Северна Македония и за това дали премиерът Кирил Петков е правил тайни договорки.

Заседанието трябваше да е закрито, каквото бе предложението на ИТН.

Но минути след като това решение беше взето председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров заяви, че Теодора Генчовска ще бъде изслушана в открито заседание, за да могат всички български граждани да чуят какво ще каже тя.

 „Както знаете предложението беше това изслушване да се проведе при закрити врата, то не беше подкрепено от залата и сега заседанието ще бъде открито. Нека всички хора, които се интересуват от темата за Република Северна Македония да чуят какво има да се каже от МВнР“, заяви Андрей Гюров.

Информацията ни към момента е, че в момента депутатите се карат как всъщност да протече заседанието.

„ Аз не знам в какво заседание се намираме. На вас са ви затворили вратите и достъпа, не ви допускат, за да не чуете какво става вътре. Министър Генчовска заяви, че ще чете документи с гриф. В момента мнозинството се опитва да затъмни публичното, общественото, медийно внимание, така че никой в България да не разбере какви договорки е правил Кирил Петков. Това се опитва да направи мнозинството – изобщо тази точка да не се гледа“, заяви Десислава Атанасова в кулоарите на парламента.

Тя уточни, че става въпрос за „Продължаваме Промяната“ и БСП.

„Те се опитват тази точка да не влезе в дневния ред сега, въпреки че има гласуване на пленарна зала“, посочи Атанасова.

На въпрос все пак открито или закрито е заседанието тя каза:

„Никой не знае. Квесторите казват, че също не знаят. Политическа шизофрения, ето това е, дори хората, работещи в НС се объркват“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати