Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите удължиха работното си време: Решават дали опозицията да оглавява комисии (НА ЖИВО)

Политика

Депутатите удължиха работното си време: Решават дали опозицията да оглавява комисии (НА ЖИВО)

Депутатите удължиха работното си време: Решават дали опозицията да оглавява комисии (НА ЖИВО) - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите удължиха работното си време до 16.00 часа, за да успеят да обсъдят и гласуват текстове от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

В хода на дебата по текстовете възникна спор около предложението на партия Възраждане в правилника да бъде записано, че правото на народните представители на достъп до сградата на парламента не може да бъде ограничавано.

„Предложението е превантивно - в случай че се въведе зелен сертификат за достъп до сградата на Народното събрание“, обясни депутатът от Възраждане Петър Петров, вносител на текста. Предложението бе отхвърлено от мнозинството.

Впоследствие председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова уточни, че през следващата седмица ще предложи НС да разгледа двата внесени проекта на решение - на ГЕРБ-СДС и на „Демократична България“, свързани със зеления сертификат.

При обсъжданията стана ясно, че управляващото мнозинство иска опозицията да няма нито един председател на комисия. По думите на Екатерина Захариева предложението, което е внесено от страна на ДБ е с цел да не останат без комисия и, ако може да вземат колкото може повече председателски места. 

"Нужни са ви пагони, това е истината. Това няма нищо общо с парламентаризма, а за председателството и да бъдете началници", заяви Тома Биков от ГЕРБ. 

Депутатът от ДПС Хамид Хамид къп заяви, че такава забрана не е имало и по времето на мракобесния комунистически режим. 

Депутатите решиха да създадат 24 постоянни комисии в Народното събрание. 

  


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети