Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите удължиха с 2 години срока за регистрация на кладенците

Политика

Депутатите удължиха с 2 години срока за регистрация на кладенците

Снимка:

Срокът за стопанските субекти не бе удължен до 28 ноември 2021 г.

Депутатите удължиха с 2 години срока за регистрация на кладенците с приемането на второ четене на промените в Закона за околната среда. Така срокът за задължителна регистрация се променя от 27 ноември 2020 г. на 28 ноември 2022 г.

Мотив за промяната е пандемичната обстановка, за да не се допусне струпване на хора и да се спазват противоепидемичните мерки.

Промяната на срока за регистрация засяга водовземни съоръжения за подземни води, изградени до 28 януари 2020 г., за които не са издадени разрешения за строеж, както и кладенците за задоволяване на собствени потребности, за които до 27 ноември 2018 г. не са подадени заявления за вписване.

„По въпроса за регистрацията на кладенците не е свършено нищо досега от МОСВ“, констатира в хода на дебата социалистът Манол Генов. Въпреки това той обяви, че БСП ще подкрепи този законопроект.

В отговор народният представител от ПГ на ГЕРБ Васил Цветков бе категоричен, че удължаването на срока за регистрация на кладенци с две години е абсолютно нормално.  

„При нас постъпиха много сигнали от граждани, които бяха обезпокоени от изтичащия срок. Трябва да подкрепим точно това предложение", апелира Васил Цветков.

С приетите текстове заявлението за удължаване на срока ще може да се подава чрез съответния кмет на община, кмет на район, кмет на кметство или кметски наместник по местонахождение на кладенеца.

Парламентът отхвърли предложението на Атанас Костадинов срокът за стопанските субекти да бъде удължен до 28 ноември 2021 г.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още