Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите удължиха времето си до окончателното приемане на актуализацията на бюджета (НА ЖИВО)

Политика

Депутатите удължиха времето си до окончателното приемане на актуализацията на бюджета (НА ЖИВО)

Депутатите удължиха времето си до окончателното приемане на актуализацията на бюджета (НА ЖИВО) - Tribune.bg

Депутатите решиха, че ще удължат времето си до пълното приемане на актуализацията на бюджета.

По време на дебатите депутатът и бивши образователен министър Красимир Вълчев отчете, че образованието е един от най-ощетените сектори в актуализацията на бюджета.

"В първоначалния вариант нямаше нищо. Ще кажете: "Няма нужда". До някаква степен е така. Миналата година, когато планирахме бюджета на системата на образованието, се постарахме да обезпечим всички разходи. Постъпихме отговорно, образованието ни беше приоритет", заяви още Красимир Вълчев. Според него има неочаквани и допълнителни фактори, които са се развили през годинат и един от тях е инфлацията.

Красимир Вълчев обърна внимание, че през последните дни се правят предизборни бюджети, а в сектор "Образование" няма нищо предизборно.

След кратката почивка стана ясно, че парламентарните групи са постигнали разбирателство и голяма част от исканията в промените им бяха одобрени да бъдат допълнени. Изненадващо след повече от 4 часа дебати, депутатите не се скараха, като в зала цари спокойствие и диалог. 

От изказването на Христо Гаджев става ясно, че заплатите на полицаите за декември месец няма и те са включени в актуализацията на бюджета.

„Заплатите на полицаите за декември са изпапкани от служебното правителство и ние сега трябва да ги възстановим“, заяви от трибуната Гаджев и допълни, че те са били осигурени в бюджета до края на годината от правителството на Борисов.



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети