Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите увеличават тавана на бюджетния дефицит

Политика

Депутатите увеличават тавана на бюджетния дефицит

Снимка:

ЕК разреши на страните-членки временно да прехвърлят 3% дефицит в бюджета си

Народното събрание ще гласува окончателно промените в Закона за публичните финанси, с които таванът на бюджетния дефицит ще се повиши от 2 на 3 и повече проценти от Брутния вътрешен продукт на страната.

Точката е първа в дневния ред. През април заради коронавируса и последвалата икономическа криза Европейската комисия разреши на всяка държава-членка да има право временно да прехвърля 3-процентния дефицит в бюджета си.

Парламентът ще разгледа и промени в Закона за българските лични документи, според които открадната или изгубена лична карта, която е била обявена за невалидна, няма да може отново да се обявява за такава, в случай че бъде намерена. Целта е да се постигне съответствие на информацията на документите, налична в МВР, Интерпол и Шенгенската информационна система.

Депутатите ще продължат и с второ четене на промените в Кодекса на труда. Новите текстове предвиждат преименуването на празника „24 май“ и увеличаване на извънредния труд от 150 на 300 часа годишно, срещу което социалистите категорично се противопоставят.

Поправките не бяха гласувани вчера заради липсата на кворум.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още