Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите увеличават тавана на бюджетния дефицит

Политика

Депутатите увеличават тавана на бюджетния дефицит

Депутатите увеличават тавана на бюджетния дефицит - Tribune.bg
Снимка:

ЕК разреши на страните-членки временно да прехвърлят 3% дефицит в бюджета си

Народното събрание ще гласува окончателно промените в Закона за публичните финанси, с които таванът на бюджетния дефицит ще се повиши от 2 на 3 и повече проценти от Брутния вътрешен продукт на страната.

Точката е първа в дневния ред. През април заради коронавируса и последвалата икономическа криза Европейската комисия разреши на всяка държава-членка да има право временно да прехвърля 3-процентния дефицит в бюджета си.

Парламентът ще разгледа и промени в Закона за българските лични документи, според които открадната или изгубена лична карта, която е била обявена за невалидна, няма да може отново да се обявява за такава, в случай че бъде намерена. Целта е да се постигне съответствие на информацията на документите, налична в МВР, Интерпол и Шенгенската информационна система.

Депутатите ще продължат и с второ четене на промените в Кодекса на труда. Новите текстове предвиждат преименуването на празника „24 май“ и увеличаване на извънредния труд от 150 на 300 часа годишно, срещу което социалистите категорично се противопоставят.

Поправките не бяха гласувани вчера заради липсата на кворум.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати