Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите в здравна комисия одобриха болнични за родителя при върнато дете от училище

Политика

Депутатите в здравна комисия одобриха болнични за родителя при върнато дете от училище

Депутатите в здравна комисия одобриха болнични за родителя при върнато дете от училище - Tribune.bg
Снимка:

Право на болнични ще имат родителите на деца до 12 години, които са върнати от училище и са поставени под карантина. Това предвиждат промени в Закона за здравето, Кодекса на труда и Кодекса за социално осигуряване. Със 17 гласа "за" и нито един "против" и "въздържал се" депутатите приеха законопроекта на първо четене по време на парламентарната здравна комисия, пише 24 "часа".

До момента право на болнични имат само родителите на деца, които са върнати от детска градина или ясли. За майките и бащите на по-големите до 14 години здравното министерство предложи компенсанция вместо отпуск. Законопроекта бе подкрепен от здравното министерство, министерството на труда и социалната политика и от Национално осигурителния институт.

Макар че промените бяха одобрени, те срещнаха и забележки от страна на депутатите. Няма да стигнем до употребата на законопроекта, няма до стигнем до реализацията му, заяви депутатът от БСП проф. Георги Михайлов.

По думите му случилото се за две години няма да се върне назад. Всички балони, които се надуваха, се спукаха, видяха се данните, какви са причините за смъртността, много неща се изясниха, добави още Михайлов.

Никъде не споменаваме от каква болест, може да не е COVID, но морбили или маймунски болести може да бъде карантинирано детето, оспори го председателят на здравната комисия доц. Атон Тонев.

Депутатите от ДПС пък заявиха, че ще кажат всички забележки в парламента.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати