Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите задължиха МЗ да дава ежемесечен отчет за изграждането на Националната детска болница

Политика

Депутатите задължиха МЗ да дава ежемесечен отчет за изграждането на Националната детска болница

Депутатите задължиха МЗ да дава ежемесечен отчет за изграждането на Националната детска болница - Tribune.bg
Снимка:

„Днес лидерите на трите политически партии от "не-коалицията" Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков, и ние като част от комисията по здравеопазване, внесохме проект на решение, свързан с Национална многопрофилна детска болница“ в София“. Това заяви Костадин Ангелов, председател на ресорната здравна комисия в НС, както и депутат от ГЕРБ-СДС.

С внесеното решение министърът на здравеопазването се задължава в 7 дневен срок да предостави отчет на действията за изграждането и оборудването на многопрофилната детска болница. „В 30 дневен срок пък трябва да представи план за ускореното изграждане и пускане в експлоатация на националната детска болница в София”, подчерта Костадин Ангелов.

Той обясни, че ежемесечно министърът на здравеопазването трябва да представя на здравната комисия доклад за неговото изпълнение. „Има политически консенсус за ускорено изграждане на националната детска болница“, поясни депутатът от ГЕРБ-СДС.

Йордан Цонев, заместник-председател на ПГ на ДПС, коментира, че решение е било изрично написано по искане на Делян Пеевски, с което държавата потвърждава ангажимента да се изгради националната многопрофилна детска болница. „МС има задължение за изпълнение, министърът на здравеопазването ще отчита действията ежемесечно по изграждането на болницата“, заяви Цонев.

Васил Пандов от ПП-ДБ пък отбеляза, че темата за изграждането на детската болница е надпартийна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети