Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите отхвърлиха десетото вето на президента Румен Радев

Политика

Депутатите отхвърлиха десетото вето на президента Румен Радев

Депутатите отхвърлиха десетото вето на президента Румен Радев - Tribune.bg
Снимка:

Този път то бе върху Закона за държавната собственост

Народното събрание отхвърли десетото вето на президента Румен Радев, което този път бе върху Закона за държавната собственост. От 210 гласували народни представители, 145 депутати от ГЕРБ, „Обединени патриоти“, ДПС и „Воля“ отхвърлиха ветото на президента, а 65 депутати от БСП го подкрепиха.

Мнозинството в парламента прие отново оспорените от държавния глава текстове. С тези текстовете се премахва забраната за апориране или ползването като „залог“ в търговски договори на имоти и вещи, които са собственост на търговски дружества с повече от 50 на сто държавно участие. Освен това се дава възможност за апортиране на имоти и вещи, които не са обособени части от дружества, в търговски дружества с държавно или общинско участие.

Аргументите на президента бяха, че с приемането на въпросните текстове се създава възможност за скрита приватизация на дружества от забранителния списък по закона за приватизация и следприватизационен контрол.

В дебатите ГЕРБ и БСП си припомняха банковата криза по времето на Жан Виденов и масовата приватизация по времето на Иван Костов. Според председателя на правната комисия в парламента Данаил Кирилов от ГЕРБ с гласуваните промени държавната собственост не може да стигне до частни ръце.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети