Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатка осъди сайт заради фалшива новина

Политика

Депутатка осъди сайт заради фалшива новина

Депутатка осъди сайт заради фалшива новина - Tribune.bg
Снимка:

Депутатът от ГЕРБ и областен координатор за Благоевградска област Даниела Савеклиева осъди местен сайт за изнесени позорни неверни твърдения. На първа инстанция съдът реши тя да получи 5000 лв. обезщетение, като решението не е окончателно, съобщава „24 часа“.

На 20 март 2017 г., по време на предизборната кампания за парламент, в електронния сайт е била публикувана статия "Д. Савеклиева: Гласувай за нас с отвращение". Посочено било, че сайтът разполага със запис от частен телефонен разговор на Савеклиева с член на РИК и му упражнявала натиск.

Според сайта "в разговора се чува как тя се разпорежда с въпросното лице в комисията да наблюдава как останалите членове на комисията от партия ГЕРБ гласуват и така да упражни своя вот."

"Нищо от това не е вярно. Всяко едно твърдение е абсолютна лъжа. Такъв разговор не е провеждан, с което и да е лице, член на комисия към РИК", категорична е Савеклиева в исковата си молба до съда, в която настоява за обезщетение за неимуществени вреди.

Твърди, че написаното се отразило на емоционалното и психическотоѝ състояние, рефлектирало в обществото, сред колеги, приятелите, познатите и роднини.

Депутатът е категорична, че публикуваната информация не само е невярна, клеветническа и непроверена, но и умишлено създадена лъжлива информация с цел уронване на престижа и дискредитирането ѝ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати