Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деси Атанасова в разрушителен сблъсък със Симов: Корнелия, твой ред е!

Политика

Деси Атанасова в разрушителен сблъсък със Симов: Корнелия, твой ред е!

Деси Атанасова в разрушителен сблъсък със Симов: Корнелия, твой ред е! - Tribune.bg
Снимка:

БСП със „специфичен бойкот“ - не са на работа в НС, но получават заплати

Депутатите на БСП получават заплата от около 3 хил. лв., въпреки че отсъстват от работа. Това стана ясно от Сутрешния блок на БТВ, където депутатът Александър Симов обясни, че миналия месец е получил заплата около 2 900 лв. Не е ходил на работа 5 работни дни, което означава почти две седмици, тъй като депутатите работят в сряда, четвъртък и петък. За отсъствията си е глобен с 600 лв.

За сравнение миналия месец депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова е получила заплата от 3 600 лв. Когато през 2014 г., по времето на кабинета „Орешарски“ ГЕРБ бойкотираха работата в НС, Атанасова получава заплата от 489 лв. За това, че не е ходила на работя тя е била глобена с 1 566 лв.

„Ако вие не сте на работа, ще получите ли заплата?“, попита Атанасова.

Според Симов обаче нямало нищо учудващо в тези данни, тъй като бойкотът на БСП бил „специфичен“.

„Наши депутати участват в работата на комисиите, нашият бойкот е специфичен. Депутати от БСП участват в работата на НС, а не както направиха навремето депутатите от ГЕРБ“, заяви Симов. Той посочи и че работата на депутатите не се изчерпвала само в това да са в пленарна зала, а че опозицията представяла и своята Визия – дори в работно време. На въпрос дали депутатите на БСП могат да си представят визията в дните, в които не са на работа, Симов отговори, че не могат да им налагат кога и как да работят.

„Защо взехте 3 хил. лв., след като сте солидарен с хората, които взимат минимална заплата и не влизате в парламента?“, попита Атанасова, но социалистът не отговори на този въпрос.

Депутатите не взимат пари при отсъствие от НС, което е неизвинено. За извинени отсъствия взимат заплата. Симов твърди, че от БСП не извиняват отсъствията си, ако те са за представяне на визията им из страната. Справката на бТВ обаче показва съвсем друго.

За септември месец, когато БСП обяви, че ще бойкотира работата на парламента и няма да взима пари, неизвинените отсъствия на техните депутати са били 121., а извинените – 110.

Лидерът им Корнелия Нинова има две неизвинени отсъствия и 1 извинено. Извиненото е на 27 септември, когато официозът на социалистите в. „Дума“ съобщава, че Нинова е представила визията на БСП пред посланиците. Т.е. тя е извинила отсъствието си за представянето, а това оборва твърдението на Симов.

Любопитен факт е и че заплатата на Нинова е с около 1000 лв. по-висока от тази на обикновен депутат. Като лидер на партия тя взима с 35% по-висока заплата.

Десислава Атанасова отново я призова да покаже фиша си със заплатата.

„Когато си приватизатор, не те интересува под каква заплата се подписваш на фиша си. Когато разчиташ на трудовите си доходи само, естествено че ви интересува“, заяви тя.

ГЕРБ са категорични, че ще предложат депутатите, които не са в зала, да не получават заплата.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати