Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: За пореден ден обсъждаме тема с правила, които да не важат за нас

Политика

Десислава Атанасова: За пореден ден обсъждаме тема с правила, които да не важат за нас

Десислава Атанасова: За пореден ден обсъждаме тема с правила, които да не важат за нас - Tribune.bg
Снимка:

„За пореден ден обсъждаме тема с правила, които да не важат за нас“, напомни на депутатите в пленарна зала председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по повод дебатите дали ковид сертификатът да важи за сградата на парламента.

„Темата не е „за“ и „против“ доброволно поставяне на ваксини, състоянието на лечебните заведения, обсъждаме юридически елементарен проект за решение – дали народните представители, както всички останали български граждани трябва да спазват правилата или не. Изненадана съм, че от елементарен въпрос се правят аналози със съдебната система, бъдещото коалиционно споразумение и доказване дали промяната продължава или не. Обезпокоена съм, ако голяма част от народните представители не разбират защо е дебатът – дебатът е дали спазваме правилата, така както нашият работодател – народът, е задължен да спазва същите тези правила като работник или служител“, бе категорична Атанасова. Тя уточни, че темата дали ковид сертификатът да важи за депутатите се обсъжда трети ден от народните представители.

„Много елементарно е с вашия вот да изразите подкрепа или не за правилата, които спазват всички деца, които месеци се обучаваха дистанционно. Сега дори децата имат избор дали един път в седмицата да правят тест или да учат дистанционно. Мисля, че народните представители трябва да се срамуват от това, че пореден ден обсъждаме тема с правила, които да не важат за нас. Това не е добър знак към българските граждани. Как очаквате заедно да се изправим пред някакво предизвикателство, ако точно ние не спазваме тези правила. Призовавам ви да помислите, защото това ще е лош знак към нашия работодател - българския народ“, обърна се към депутатите председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС.

След гласуване в зала 77 народни представители подкрепиха предожението на проф. Асен Балтов зеленият сертификат да се прилага в парламента, 102-ма бяха против, а 16 се въздаржаха, с което на практика предложението на ГЕРБ беше отхвърлено.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети