Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: БСП да върне веднага мандата

Политика

Десислава Атанасова: БСП да върне веднага мандата

Снимка:

Възможно е да се приемат противоречиви и лобистки законопроекти, предупредиха от ГЕРБ

Апелираме БСП да върнат веднага мандата, коментира в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова по повод обявеното от президента Радев решение да връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСП.

„Право на президента на републиката е да избере коя ще е третата политическа сила, на която ще връчи мандата. Ние не оспорваме неговото право. Бих искала обаче да апелирам към БСП при взимането на решението дали ще правят някакви консултации, да върнат бързо мандата. Ясно е математически, че без ГЕРБ и „Има такъв народ" не може да се състави правителство“, напомни Атанасова. Тя уточни, че от партията на Слави Трифонов са заявили, а и ГЕРБ има решение, че няма да участваме в управление с БСП.

„Мандатът трябва да се върне по най-бързия начин, за да се разпусне Народното събрание и да се обяви дата за предсрочни избори", изтъкна Десислава Атанасова.

Според нея в противен случай всеки ден в парламента е възможно да се приемат противоречиви и лобистки законопроекти.

„Говорихме много по тази тема. Народното събрание не се занимава с дневния ред на обществото, а с теми, които целят оцеляването на политическите партии или изграждането на тяхната предизборна кампания", подчерта Атанасова.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още