Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: Атаките срещу службите за сигурност в този момент не са удачни

Политика

Десислава Атанасова: Атаките срещу службите за сигурност в този момент не са удачни

Десислава Атанасова: Атаките срещу службите за сигурност в този момент не са удачни - Tribune.bg
Снимка:

Обвиненията между партии в коалицията, никак не ни учудва, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС

„Повече от пет часа продължи заседанието, защото обсъждахме много въпроси на Консултативния съвет по национална сигурност и тогава обсъждахме всички заплахи срещу националната сигурност на Република България. Смятам, че атаките в този момент срещу службите за сигурност, не са удачни. Още повече, че ние разчитаме на всички тези мъже и жени, които работят за това България първо по всякакъв начин да запази своята национална сигурност, да следи за своите геополитически интереси и разбира се това да не оказва влияние върху ежедневието на българските граждани. Затова аз отчитам като неуместно посегателство именно в този момент изобщо обсъждането на темата за службите за национална сигурност и то в контекста на най-различни нападки от страна на министри, от страна на членове на коалиционното управление, дори, ако не се лъжа, от министър-председателя на Република България“. Това заяви в кулоарите на Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„Смятам, че сега единението на българския народ, в това число и на всички , които работят, на каквато и да е позиция в интерес на България, трябва да бъде мълчание по тези теми“, категорична е Атанасова.

Тя коментира и това, че от „ПП“ отправиха сериозни критики към Министерството на земеделието.

„Това, че коалицията не е стабилна, вече се демонстрира повече от месец, защото коалицията не беше стабилна, когато трябваше да се вземе и решение по отношение на подкрепата на една от декларациите, които българският парламент прие. Вие знаете преди повече от седмица часове наред отне тази декларация да се гласува и въпреки това част от партиите, които са в коалицията не я подкрепиха. Наложи се опозицията да помага. ГЕРБ-СДС беше политическата група, която внесе проект на тази декларация и най-бързо реагира на състоянието на война, която е на по-малко от 500 км от Република България“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„Това, което наблюдаваме от вчера, явната демонстрация от една страна на очевидни корупционни практики, които сега излизат на повърхността и обвиненията между партии в коалицията, никак не ни учудва“, подчерта Десислава Атанасова.

Тя изрази надежда, че заявката за нулева толерантност, с която формацията ПП е дошла на власт, ще бъде не просто слоган, като част от тяхната предизборна кампания, а ще има реални действия.

„Защото, ако това е вярно, аз очаквам дори и прокуратурата да се самосезира, а тя може да го прави от медийни публикации, и всичко да стане ясно, дали това, което обяви г-н Александър Дунчев, член на управляващото мнозинство срещу министър от управляващото мнозинство, е така“, каза още Десислава Атанасова.     


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати