Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: България стои изключително стабилно на фона на световна епидемия

Политика

Десислава Атанасова: България стои изключително стабилно на фона на световна епидемия

Десислава Атанасова: България стои изключително стабилно на фона на световна епидемия - Tribune.bg
Снимка:

За доверието в НС принос имат всички. Опозицията трайно не е присъстваше в пленарната зала, посочи депутатът от ГЕРБ

„За ГЕРБ властта не е самоцел. Най-важното, с което доказваме, че сме подготвени да имаме доверието на българските граждани, са резултатите. Те са налице. За 4 години мнозинството се справи, въпреки пандемията и световната криза. С най-ниските бюджетни дефицити в Европа сме. Помните националните ни катастрофи и претенциите за управление на БСП. България стои изключително стабилно, въпреки икономическите предизвикателства.“ Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Правили сме грешки, но който не работи и няма ежедневен допир с гражданите, за да решава проблемите им, той не греши. При ГЕРБ е ясно как се процедира. Ако някой сгреши, той напуска. За нас е важно, че имаме програма за управление, доказали сме, че можем и се надяваме на доверието на българските граждани“, допълни тя.

Парламентът може да функционира и със 121 депутати. Тази тема не е нова. Ние сме дебатирали още преди години, когато бе проведен референдум по отношение на мажоритарните избори и електронното дистанционно гласуване, коментира още Атанасова.

Тя припомни, че предложението за намаляването на боря на народните представители не е било допуснато, тъй като то противоречи на Конституцията.

„Идеята за промяна в Конституцията трябва да бъде обвързана с концепцията ни за избор на ВНС. Проектът на Конституция не можеше да се промени в рамките на този мандат. Предложихме избори за ВНС и тогава най-заслужилите експерти да работят за това. Прокуратурата вън от съдебната система – става само с промяна в Конституцията. Това беше само първата стъпка. Нали хората от протеста искаха нова Конституция и намаляване броя на народните представители и т.н.“, припомни Атанасова.

„За доверието в Народното събрание принос имат всички парламентарни групи, не само управляващите. Традиционно тази институция не се радва на изключително доверие сред обществото ни, но тя представлява избраните от всички парламентарно представени партии народни представители“, коментира тя.

По думите ѝ през последните четири години опозицията трайно не е присъствала в пленарната зала, когато са се обсъждали важни за държавата въпроси.

„Това има една-единствена цел- провал на заседанията на НС и опити да се ограничи вземането на решения”, добави Атанасова.

Според нея всеки, който е положил клетва в тази зала, е обещал на своите избиратели, че ще работи в името и за благото на българския народ.

По темата за евентуалното отхвърляне на седем от десетте кандидати за делегирани прокурори в Европейската прокуратура народният представител каза, че съжалява, че трябва да има рестарт на процедурата.

„Надявам се че при следващата процедура ВСС ще избере категорично одобряваните кандидати и те ще отговарят на критериите”, добави тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети