Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: Борбата е за постове в държавата, време е това да приключи

Политика

Десислава Атанасова: Борбата е за постове в държавата, време е това да приключи

Десислава Атанасова: Борбата е за постове в държавата, време е това да приключи - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ искат излушване на Генчовска в Народното събрание

Борбата е за постове в държавата, време е това да приключи, колкото по-бързо, толкова по-добре. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред БТВ

„Това правителство не се справя с нищо, сами виждате – нито с инфлацията, нито с цените на ток, на храни. Хората се питат как ще живеят. И това не може да продължава повече“, допълни Атанасова.

„Ние не виждаме как ще се осъществи реформа в  съдебната система чрез закриване на работещи структури като специализирания съд и прокуратура“, заяви Атанасова.

„Именно заради това, че са работещи структури, има отнемане вече на мониторинга върху България по тема организирана престъпност. Считаме, че ще е огромна грешка, ако се закрият специализираните съд и прокуратура. Не бива една работеща 10 г. структура да бъде заличавана с лека ръка“, допълни тя.

„Господин Каримански каза, че ще съди Асен Василев, а Асен Василев казва „Карамански не е с безупречна репутация“ и именно поради това ни разтревожи фактът, че цитирам „човек без морални качества, човек неотговарящ на високия стандарт, който са задали управляващите, да бъде председател на една от най-важните комисии в българския парламент и затова предлагаме Кирил Ананиев да бъде избран за председател на Комисията по бюджет и финанси“, обясни Атанасова.

„Ние още преди 2 седмици, когато станаха ясни двете кандидатури за гуверньор на БНБ, заявихме, че нито една от двете кандидатури не може да достигне летвата на настоящия гуверньор на БНБ“, допълни Атанасова.

„Ние имахме намерение да не подкрепим нито една от двете кандидатури. Отдавна сме казали, че няма да гласуваме кандидатурата на Каримански“, припомни тя.

„Доста са притеснителни за нас новините, които идват отвън, не от МВнР, а от Европейския съвет и затова искаме изслушване на външния министър пред парламента“, категорична е Атанасова. 

„Вчера беше заявено от господин Борел, че има решение, в което участва и България, и Унгария по отношение на оръжията, които се изпращат в Украйна. Втората тема е изявлението на външния министър на Германия, че има разговори през първото полугодие да започнат разговорите за влизането на Албания и РСМ в ЕС, т.е. вдигане на ветото от страна на България. Много противоположни послания стигат до българските граждани“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

Атанасова коментира и темата за промените в изборния кодекс и вида на бюлетините.

„Логично е решението за връщане на хартиените бюлетини при гласуване на избори“, обясни  тя.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети