Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: ГЕРБ ще бъде в зала и ще гласува „против“ правителство с третия мандат

Политика

Десислава Атанасова: ГЕРБ ще бъде в зала и ще гласува „против“ правителство с третия мандат

Десислава Атанасова: ГЕРБ ще бъде в зала и ще гласува против правителство с третия мандат - Tribune.bg
Снимка:

„Разговорите за съставяне на правителство без ГЕРБ и "Има такъв народ" няма как да се случат така, че да има правителство. Тези, които утре ще получат мандат, не водят конструктивни разговори, в парламента не виждаме консенсус по различни теми“, заяви пред БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя подчерта, че тяхната позиция е ясно изразена. Още повече, че повече от година тези партии на протеста твърдяха, че ГЕРБ са статукво, нещо лошо и трябва да бъдат изчегъртани. Атанасова допълни, че тази т.нар. алтернатива трябва да поеме отговорност, заяви тя.

„Няма да правим игри с кворума - ГЕРБ ще бъде в зала и ще гласува "против" това правителство. ГЕРБ е ясно изразена опозиция в този парламент. Нашата функция като политическа партия е да играем "за" българските граждани, но това, което виждаме от протестните партии, е тотално погазване на системността и правилата. Не мисля, че това е в полза на българските граждани“, посочи Атанасова.

По повод евентуалните предстрочни избори, Атанасова заяви, че ГЕРБ винаги се явява на избори, за да получи в максимална степен доверието на хората и винаги играем за победа. „Хубавото в тази ситуация е, че българските граждани могат да сравнят как се справяше правителството на ГЕРБ до март месец, как се справя служебното правителство и как партиите в парламента не са способни да съставят правителство“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

Десислава Атанасова нарече изнесените данни за злоупотреби от кабинета "Борисов 3" "медийни пушилки". „Това е пиар формат на г-жа Манолова за изграждане на неин светъл образ, но хората знаят, че тя носеше потник с надпис "Шанс за Орешарски", знаят че тя предложи Пеевски. Ако твърдим, че живеем в правова държава, ако тези твърдения не са доказани в съда, означава, че си служат с груби манипулации“, заяви тя.

Атанасова отбеляза, че позицията на ГЕРБ е, ча най-удачната дата за провеждане на президентските избори е 7 ноември. Смятам, че колкото по-скоро бъде проведен вотът, толкова по-добре, посочи тя.

Нашата парламентарна група ще се въздържи от подкрепа на актуализация на бюджета. Смятаме, че има доста неясни параметри, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати