Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова към Радев: Очаквахме поне да ни поздравите, г-н президент

Политика

Десислава Атанасова към Радев: Очаквахме поне да ни поздравите, г-н президент

Снимка:

„Не ни е страх нито от проверки, нито от ревизии, нито от служебен кабинет, нито от нови избори“, обявиха ГЕРБ на Румен Радев

Започнаха консултациите между президента Румен Радев и парламентарно представените партии. Първи на консултация на „Дондуков“ 2 влязоха Даниел Митов, Томислав Дончева и Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„Очаквахме поне да ни поздравите, г-н президент. ГЕРБ като първата политическа сила се явява тук с ясната отговорност, че пред държавата ни има множество предизвикателства. Очакваме, че в НС ще има не само демонстрация на сила, защото е очевидно, че ГЕРБ явно ще е в опозиция. Ние сме готови с предложения за състав на МС“, заяви Десислава Атанасова.

„Ние сме готови и за опозиция, и за управление, и за служебно правителство. Не ни е страх нито от проверки, нито от ревизии, нито от служебен кабинет, нито от нови избори. Очаквам, че патосът в НС ще отмине и ще станем по прагматични“, заявиха от ГЕРБ.

Радев обяви на ГЕРБ, че отговорността тегне над тях докато не предават ключовете от кабинетите на следващите.

„Аз призовавам всички да работят изцяло в рамките на своята отговорност. Искам да разсея спекулации, че бързам със служебен кабинет. Моята загриженост да не се приема като припряност. Възможно най-бързо трябва да имаме действащо редовно правителство. Не мога да бъда архитект на бъдещето управление - нямам такива правомощия по Конституция. Отговорността за формиране на кабинет е в Народното събрание и парламентарните групи“, апелира Радев.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още