Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: Машинното гласуване не гарантира честни избори

Политика

Десислава Атанасова: Машинното гласуване не гарантира честни избори

Десислава Атанасова: Машинното гласуване не гарантира честни избори - Tribune.bg
Снимка:

Кого представлява БСП в момента, попита депутатът от ГЕРБ

Честността на изборите не се гарантира с машините за гласуване. Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пред Нова ТВ.

„Ако не беше така, то президентът Румен Радев може би е бил избран при едни нечестни избори. Законът, такъв, какъвто е от 2014 година, трябваше поетапно да се спази и да се осигурят машини за гласуване. Но това е ангажимент на ЦИК, а не на парламента. А през 2018 г. ЦИК написаха доклад, в който се казваше, че не може да се осигурят 12 000 машини. Това създава риск от манипулиране на вота. Затова сега се търси вариант за поетапно въвеждане на машинното гласуване”, заяви тя.

„При всички положения ново обсъждане на Изборния кодекс ще покаже позициите на политическите сили в парламента. Дебатът по президентското вето и останалите теми върху Изборния кодекс ще бъдат полезни“, коментира още Атанасова. Тя категорично заяви намерението на управляващите да върнат за прегласуване онези изборни правила, които засягат преференциите и да се върне старото положение.

По думите ѝ и в момента възможност да се обжалват актове на СИК, РИК и ЦИК съществува.

В студиото бе и депутатът от БСП Георги Свиленски, които заяви, че „ГЕРБ казват, че БСП не им трябва в парламента“.

Атанасова обаче обори опонента си и посочи, че левицата е избрана да бъде в парламента от хората.

„За мен по-важният въпрос е кого представляват БСП в момента. Ако искат да бъдат извънпарламентарна опозиция, може би трябва да поканят и останалите колеги като "Да, България"“, заяви Атанасова.

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Кирил Абсолютно вярно, машиното предрояване са го отрекли от всяка страна само ние го искаме
26.02.2019 10:34 / Отговор
Емигрант Кириле, ГРЕП-ерастино, къде са отрекли машинното гласуване? Май само в болните ви ГРЕП-ерастки празни тикви. Виж какво организира Швейцария! Предоставя кода на анализ и тест на всеки по света който пожелае. Швейцарците били глупави, пък Банкянските тиквари и бай Ганьовци ГРЕП-аджийски били умни. https://www.post.ch/en/business/a-z-of-subjects/industry-solutions/swiss-post-e-voting/e-voting-source-code?shortcut=evoting-sourcecode
26.02.2019 22:42
Лиза ГЕРБ грубо нарушават конституцията и законите. Не се вслушва т в изявени конституционалисти като проф. Друмева. Жалко за демокрация та.
26.02.2019 12:22 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети