Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: МРРБ на Комитова с договори за правна помощ за над 1 милион лева

Политика

Десислава Атанасова: МРРБ на Комитова с договори за правна помощ за над 1 милион лева

Десислава Атанасова: МРРБ на Комитова с договори за правна помощ за над 1 милион лева - Tribune.bg
Снимка:

„Служебните правителства на Радев са изхарчили милиони, платени за правно обслужване и „изготвяне на законопроекти“, написа председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Информацията ѝ е въз основа на официален отговор от страна на МРРБ. Оказва се, че договорите за стотици хиляди левове за изготвяне на законопроекти са правени когато Народното събрание дори не е работило. Важно уточнение, което Атанасова прави, е че във всяко министерство има правен отдел и не става ясно, какво точно е наложило да се подписват договори за правна помощ с други фирми.

„Договорите на Лена Бориславова за 16 800 лв и 140 евро на час с ББР са „детска играчка“ на фона на над! 1 милион лева платени от Комитова за няколко месеца“, пише Атанасова.

От отговора към ней става ясно, че за периода от 1 април 2021 година до 08.02.2022 година, МРРБ са сключили 7 договора за правно обслужване на обща стойност 755 707, 18 лева.

Отделно от това за същия период Агенцията по геодезия, картография и кадастър са сключили 110 договора за правно обслужване за 100 хиляди лева. АПИ имат 39 договора за правно обслужване за близо 300 хиляди лева. ДНСК са сключили 1 договор отново за правно обслужване на стойност малко над 70 хиляди лева.

фейсбукфейсбук
фейсбукфейсбук


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети