Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова на правна комисия: Щом Гешев не може, да дойде друг прокурор на изслушване

Политика

Десислава Атанасова на правна комисия: Щом Гешев не може, да дойде друг прокурор на изслушване

Десислава Атанасова на правна комисия: Щом Гешев не може, да дойде друг прокурор на изслушване - Tribune.bg
Снимка:

Комисията по правни въпроси на парламента гласува изслушване на главния прокурор. Точката беше включена след искане от страна на Иван Гешев да запознае депутатите при закрито заседание с досъдебни производства за корупция по високите етажи на властта и търговия с влияние.

„Винаги при изследванията по член 26 до момента са били при открити заседанията, и винаги когато сме искали конкретни данни по конкретни досъдебни производства, Гешев е отказвал становища по досъдебни производства. Сега, какви са мотивите му да иска да бъде закрито заседанието, не е споменал в съобщението. Когато дойде, ще каже точно какви са основанията“, каза председателят на правната комисия Стою Стоев. Той добави, че главният прокурор има служебен ангажимент и поиска насрочване на друго заседание, на което да бъде изслушан.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС обаче отправи нестандартно предложение и настоя точката да остане. Тя припомни, че Гешев сам е настоял да бъде изслушан и в съответствие с Правилника на НС това е насрочено за първото заседание на правната комисия. По думите ѝ щом Гешев не е на днешното заседание, то за него има по-важни неща. Атанасова добави, че има време друг представител на прокуратурата да се яви в комисия и не е нужно точката да се отлага.

„Ако от прокуратурата все пак пристигне представител, така че да се докладват всички теми, които прокуратурата желае да обсъди с нас, ние с ангажираност ще изслушаме и ще участваме в дебата“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети